30.6.14

Luahan?

Assalamualaikum and Hi

Dah lama gila Kiera tak update blog ni kan? Dah terlupa dah pun sebenarnya since semenjak duamenjak I've been very busy with my studies and so on. Korang dah tahu dah Kiera dah study Melaka sekarang? Apa? Taktahu? Sorrysorry, Kiera dah belajar kat ILP Selandar since 27/1/2014 dah. Course perisian gituuu, inshaaAllah boleh ahh jadi programmer nanti bila dah keluar dari tempat tu. Hopefully ahh, please pray for me guys ~ Sejujurnya this is my first time stay at asrama. Memang challenging gila ahh but belajar kat sana okay. Lecturer semua baikbaik and tak garang sangat ~ 

Hmmm, sedar tak sedar dah masuk bulan ramadhan dah sekarang. dah hari kedua dah pun. Alhamdulillah Kiera punya puasa and terawih full lagi. Korang pulak? hahahaha, sepanjang I at surau I was thinking. How lucky are those kids who came to the surau with their parents. I just felt like want to meet their parents and congrates them for their successful. Then mata Kiera terpandang kat a group of boys that wore jubah and serban, I really amaze them. Seriously. Okay, lets think, how many boys in this country who doesn't feel ashamed of wearing jubah and serban in this era? YES! MOST of them will! But yet still ada yang berani. Same as the girls, siapa yang berani keluar rumah dalam keadaan bertudung labuh, berstokin and berseluar longgar? Korang pun tahu jawapannya kan? Tak ramai. Kiera sendiri pun mengaku yang Kiera keluar dengan tudung yang tak berapa nak labuh, seluar ketat etc. That's why I told you that I admire them. Perangai tu belakang kira ahh. Kita tengok outfit je dulu. Setuju tak?

Someone once asked me, "Kiera, why don't you just express all your feelings?" I always have problem to express my feelings.

Orang kata perasaan tak tergambar dengan kata-kata,
Jadi, aku terus diam seribu bahasa,
Semuanya hilang.
Orang kata perasaan boleh diluah dalam lukisan,
Tapi aku tak pandai melukis,
Semuanya hilang.
Orang kata perasaan boleh diluah dengan action,
Tapi aku tak tahu apakah tindakannya,
Semuanya hilang.
Aku tak tahu adakah perlu aku luahkan?
Jadi aku biarkan ianya terus terbuku di dalam.