20.7.14

Puteri Nabila Mohd Sarizi

Assalamualaikum and Hi.

Ehh ehh nii bukan entry for a giveaway okayyy! Entry ni requested daripada tuan empunya badan sendiri. Alamaklumlah masing semua tengah kebosanan di tengah pagi malam ni *tengok jam pukul 2:17 AM* hmm pagi malam ahh sangat enn hahahahahaha. I was like "Terasa macam nak update blog ahh tapi nak nak update apa ekk?" Dengan sepantas kilat dia menjawab "Update ahh pasal akuuu!" I was like "Like seriously? Aku dah update nanti jangan mekak suruh aku delete balikk!" Terus dia mengangguk and menghulurkan lappy kesayangan dia ni haaa hahahaha

Okay, takan takat nak bagi tahu nama je enn? Marilah kita menatap Senah ni yeee ~

Cun enn? Muka amoyy gituuu ~ hahahaha

Okay, Kiera start kenal Senah ni kat ILP Selandar ahh. Sama course lagi tu merangkap roomate ketiga a.k.a roomate haram ahh sebab sebilik patut 2 orang je hahaha Senah ni badge kedua, Kiera 1st badge yang daftar. Memula dia masuk dulu kehmain baik lagi uolls! Duduk je kat tempat dia macam orang takde kaki nak berjalan. Kepala pun tunduk je macam ada pengarah tengah mengamuk kat depan dia. Bila ditanya, dibalas angguk geleng je, suara jadah haram halal tak keluar langsung. Almaklumlah ternak emas dalam kerongkong gamaknya time tu takut kalau bersuara nanti emasnya terkeluar pulak enn hmm hahaha

Tapi cerita tu tak bertahan lama. Dalam 2 minggu je kalau tak silap then bila Kiera and Kyra tegur dia, dia start rapat dengan kitorang. Emas tu dah start di-share dengan kitorang. Muka pengarah mengamuk tu pun dah berganti dengan muka fairy pulak kehmain gembira lagi dia haaa tapi kaki still tak dapat bantuan lagi. Still sit at her place. Lepas sebulan baru kaki dia ibarat yang hilang patah tumbuh, yang hilang berganti ecehh hahahaha macam budak baru dapat kaki katakan, berjalan saja lahh hahaha

This girl is so special. She knows how to make people understand about something but dia sendiri always took so much time to understand something. Semangat dia ni senang naik senang turun. Macam lalang ugak ahh kadang tu but still dia still ada prinsip dia and decision dia always bukan berlandaskan perasaan je but logik otak ugak. Tapi kalau bab belajar memang dia ni noob hahahahaha bukan apa dia ni dah ahh senang blur, boleh pulak dia mengelamun dalam kelas? Lawak je oii hahahaha Lepastu enn lepastu enn dia ni jenis hangat tahi ayam punya orang ugak ni memula semangat kehmain lagi haa then tetiba je diam. Yang paling fedap bila dia menjerit ahh. dah ahh lemah semangat, dengan ulat pun menjerit macam ada rimau jeee. Tak kira lagi tu bila dia ngilai! Perghhh team cik pon rasanya hahahahaha okay dahdah ahh story tu bahaya pulak heeee ~

p/s :: Dear Ti, when you read those statements hope you will not get mad at me and start to slap me okay! I just do what you asked me okay! Btw, loveyouuuuuu xx

30.6.14

Luahan?

Assalamualaikum and Hi

Dah lama gila Kiera tak update blog ni kan? Dah terlupa dah pun sebenarnya since semenjak duamenjak I've been very busy with my studies and so on. Korang dah tahu dah Kiera dah study Melaka sekarang? Apa? Taktahu? Sorrysorry, Kiera dah belajar kat ILP Selandar since 27/1/2014 dah. Course perisian gituuu, inshaaAllah boleh ahh jadi programmer nanti bila dah keluar dari tempat tu. Hopefully ahh, please pray for me guys ~ Sejujurnya this is my first time stay at asrama. Memang challenging gila ahh but belajar kat sana okay. Lecturer semua baikbaik and tak garang sangat ~ 

Hmmm, sedar tak sedar dah masuk bulan ramadhan dah sekarang. dah hari kedua dah pun. Alhamdulillah Kiera punya puasa and terawih full lagi. Korang pulak? hahahaha, sepanjang I at surau I was thinking. How lucky are those kids who came to the surau with their parents. I just felt like want to meet their parents and congrates them for their successful. Then mata Kiera terpandang kat a group of boys that wore jubah and serban, I really amaze them. Seriously. Okay, lets think, how many boys in this country who doesn't feel ashamed of wearing jubah and serban in this era? YES! MOST of them will! But yet still ada yang berani. Same as the girls, siapa yang berani keluar rumah dalam keadaan bertudung labuh, berstokin and berseluar longgar? Korang pun tahu jawapannya kan? Tak ramai. Kiera sendiri pun mengaku yang Kiera keluar dengan tudung yang tak berapa nak labuh, seluar ketat etc. That's why I told you that I admire them. Perangai tu belakang kira ahh. Kita tengok outfit je dulu. Setuju tak?

Someone once asked me, "Kiera, why don't you just express all your feelings?" I always have problem to express my feelings.

Orang kata perasaan tak tergambar dengan kata-kata,
Jadi, aku terus diam seribu bahasa,
Semuanya hilang.
Orang kata perasaan boleh diluah dalam lukisan,
Tapi aku tak pandai melukis,
Semuanya hilang.
Orang kata perasaan boleh diluah dengan action,
Tapi aku tak tahu apakah tindakannya,
Semuanya hilang.
Aku tak tahu adakah perlu aku luahkan?
Jadi aku biarkan ianya terus terbuku di dalam.