7.5.13

WARNING! BOY'S TOP LIES!

Assalamualaikum and Hi
Tumblr_mf5dcgoj0s1r9hoaho1_500_large
>WeHeartIt.com<
Everyone mesti nak happy ending relation kan? Menipu ahh kalau ada one of you yang tak nak relation korang jadi something yang halal. So, ramai ahh perempuan yang guna kan few 'love rules' yang antaranya "Believe each other"
Kiera baru lepas membelek magazine kesayangan Kiera iaitu magazine Yezz! edition May 2013 and this is what I found and Kiera nak share dengan korang. Bukan apa sebab Kiera ada few friends yang sampai menangis 3 hari 3 malam ahh, mogok ahh and banyak lagi sebab terlalu sedih clash dengan bf diorang and terlalu percaya apa yang boys tu cakap. 
If now you are single/taken better you WATCH OUT with this words.
 1. "Dia Cuma Teman" / "She just friends"
- Friend kebenda kalau dah almost every day jumpa sampai tahap tak ada masa untuk korang? Then boleh pula tu time korang tengah date dia pi bantai text dengan that girl?! Dia set perempuan ni bodoh ka nak beza between friend and someone special?
2. "Saya Janji Saya Tak Kan Lupa"
- Kelemahan boys yang too obvious is they always don't remember the thing that they set not important and bersikap acuh tak acuh. Different with girls yang teliti and want everything to be PERFECT! That's why this always be a problem when a boy can't do what they promised and they don't know that a girl CAN REMEMBER ALL! 
3. "Saya Tak Boleh Hidup Tanpa Awak"
-That's just word, girls! Wake up! Entahentah text korang dianngap gangguan This is just a psychology :)
4. "I am Okay"
-Hahaha, jangan ingat kita (girls) je yang pandai guna ayat ni tau? Sometimes diorang ni ego! Diorang nak kita tafsir sendiri semua tu. Haihhhh
5. "Don't ask me about my EX"
-Owh, really? Bukan diorang ke yang selalu buka story dulu? It's so hard to forget what had happen to us right? Mustahil dia tak rindu langsung dekat EX dia but kalau betul dah lupakan, just move on. Jangan ahh sampai hubungan korang rosak just sebab benda macam ni.
6. "I don't mind"
-This is so important! Even mulut dia kata tak kisah, try kita fikir dengan rasional and put ourself in their shoes. Kita suka ke pasangan kita buat kita macam tu? Kalau dia cakap tak kisah pun jangan ahh kita bendul sangat pi percaya bulatbulat and buat dekk ja. Diorang pun ada perasaan :)
7. "Saya Lagi Suka Awak Tak Bermekap"
-Duhhhhh! This is so FAKE! Cakap ja macam tu but try  korang perhatikan, they still attract to girls who wear make up! Apa pun, kita ni still kena make up but just simple make up and don't ever wear over make up. Kalau dah over tu, girls pun tak berkenan. xoxo
8. "Just Be Yourself, Dear"
-That just a word too! Time keep moving and kita kena ahh baiki diri kita jadi more mature. Jangan ahh time gaduh nanti dia cakap "You are so childish, stubborn, too spoil and etc. Padahal dia yang suruh jadi diri sendiri kan? So, balance kan ahh.

That's all apa yang tertulis. But jangan la pulak lepas ni korang tak percaya terus bf korang tu. Just jangan TERLALU percaya and jangan terlalu berharap okay? Kiera tak suka ahh perempuan dipandang lemah from lelakilelaki yang ....... hahahahaha, this is all just PSYCHOLOGY statement okay? Havva nice day :D

3 memberi sokongan:

Hafizah Alsa said...

my boyfriend have this all except the first one.

Siti Khadijah said...

setuju sangat . x boleh terlalu percaya nanti takot menyesal sendiri

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

good information!