27.5.13

Behind the 'eyes'

Assalamualaikum and Hi

Everyone have a pair of eyes, right? Maybe some eyes just didn't work well, just like mine. I need to wear spectacle to make my vision clear. But that better than I can't see at all. But sometimes I wish that I am blind. So, I wont see this kind of situation. The worst feeling ever is when someone we love just go away from our life and start care to someone new just infront of you. Yeah, it hurts.
Behind the eyes we can know their true expression. Sometime we just don't realize it. Behind that cool eyes, they actually hold thousands secrets that never be told to anyone. Maybe its not because they don't want to but because they don't know how to express it by words and just the tears can help.
For my personal opinion, for me tears is something really precious! Not anyone deserve it! For me, the tears is just for someone who really worth it. Maybe I'm just not the type who get upset and cry? My princip? "Jangan cepat sayang and jangan terlalu sayang" I will not do anything that will make me look like a desperate girl. Maybe because of that, I have lost someone who I care so much someone who I love. My cousin was like "YOU ARE THE MOST EGO GIRL THAT I EVER MET!" Maybe its make me hurt but I think that is the best. 
p/s: This is just about my personal opinion! How about your opinion? Maybe you can make a new post about this and give me your link at the comment box below? Well~ Sharing is part of caring :) Havva nice holidays, babe :* xoxo

12.5.13

Seminar Bahasa Arab with Semekar *12/5/2013*

Assalamualaikum and Hi
Today, Kiera tak nak share any health tips or love tips but Kiera nak story about my day today. I t just like Fairytale ~ Jyeahhhh, like dream!
I was joining a seminar at Universiti Islam Antarabangsa (UIA). Seminar BAHASA ARAB okay :b That is not the best part. The best part is I went there with SMK Rawang (Semekar) student and I was the only SMK Bandar Tasik Puteri (Semetri) there! 
Hahahahaha, at first I thought I will not get friends there and just stay with Amin all the time. But, tengok what happened?!

We're become FRIENDS! yeayy! Hahaha, then lepas dah balik seminar tu, Kiera follow Amin pergi melawat abang dia at Sekolah Agama Menengah Rawang
(Samer) Fuhhh! Boleh tahan ahhh ~ Terasa pandai wooo~ hahahahaha

Thats all ~ Okay, sesungguhnya post ini sungguh mengarut lagi merepekkk! Hahaha, Thanks for reading this annoying post :3 Anyway, Semekar students are ROCK! "Anywhere I go, I am proud to be Semetrian!" Havva blast :*

8.5.13

Tips Kurangkan Peluh yang Berlebihan

Assalamualaikum and Hi
Large

I am posting a new entry AGAIN! Hahaha, almaklumlah dah lama tak ber-blogging and bila sekali dah post and ada respond pulak tu, terus jadi semangat nak ber-blogging semula x)
Again, Kiera tertarik dengan satu artikel yang terkandung dalam magazine Yezz! bulan May 2013 and Kiera terasa nak share dengan awak awak semua sebab Kiera rasa benda ni akan memberi manfaat kepada semua. *inshaaAllah*
1. Hindari Makanan Pedas
For spicy food lovers this is so  right? Urm, dalam makanan pedas mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan suhu tubuh meningkat sehingga otak bereaksi cepat dan mengeluarkan peluh berlebihan. Korang sedra tak, bila makan pedas mesti berpeluh kan? Ni lah sebabnya :)
2. Diet & Bersukan
Well, majority orang obesiti lebih mudah berpeluh kalau compare dengan orang yang normal. This is because pengambilan makanan yang berlebihan. Makanan tersebut sukar dihadam sehingga metabolisme tubuh bekerja lebih keras . So, banyakkan makan sayur and buah ya ;)
3. Pengambilan Buah Anggur
Buah anggur memiliki kemampuan untuk menjaga suhu tetap normal. Jus anggur boleh diganti dengan jus tomato kerana kandungannya hampir sama. Both boleh menghilangkan peluh secara natural.
4. Pakaian Cotton/ Wool
Bahan cotton or wool dapat menjaga peredaran udara sehingga tubuh mudah bernafas. Jenis bahan ni mudah serap peluh and can prevent bau badan.
5.Gunakan Anti Perspirant
Tawas boleh membuat ketiak korang keep dry and tak lembap. Untuk itu, gunakan setiap saat agar ketiak korang tetap kering and production peluh pada lipatan ketiak tak bercampur dengan bakteria.
6.Gunakan Deodoran
Korang kena tahu, function deodoran sebenarnya bukan untuk kurangkan peluh but untuk membuatkan peluh korang tak berbau.
7. Elak makanan berlemak & Berempah
Makanan berlemak dan berempah kerana ia akan membuatkan bau badan kurang menyenangkan.
8. Mandi secara Konsisten
Selalu lah mandi ya, it will help you to prevent bau badan. Seminggu sekali korang kena scrub for sental badan korang. It also will help you to keep your skin maintain fair and clean.
That's all for this post! I really hope this post will help you! This can make your self confident increase when you in public. Well, InshaaAllah after this I will update more info that I think will be useful. Havva nice day :D

7.5.13

WARNING! BOY'S TOP LIES!

Assalamualaikum and Hi
Tumblr_mf5dcgoj0s1r9hoaho1_500_large
>WeHeartIt.com<
Everyone mesti nak happy ending relation kan? Menipu ahh kalau ada one of you yang tak nak relation korang jadi something yang halal. So, ramai ahh perempuan yang guna kan few 'love rules' yang antaranya "Believe each other"
Kiera baru lepas membelek magazine kesayangan Kiera iaitu magazine Yezz! edition May 2013 and this is what I found and Kiera nak share dengan korang. Bukan apa sebab Kiera ada few friends yang sampai menangis 3 hari 3 malam ahh, mogok ahh and banyak lagi sebab terlalu sedih clash dengan bf diorang and terlalu percaya apa yang boys tu cakap. 
If now you are single/taken better you WATCH OUT with this words.
 1. "Dia Cuma Teman" / "She just friends"
- Friend kebenda kalau dah almost every day jumpa sampai tahap tak ada masa untuk korang? Then boleh pula tu time korang tengah date dia pi bantai text dengan that girl?! Dia set perempuan ni bodoh ka nak beza between friend and someone special?
2. "Saya Janji Saya Tak Kan Lupa"
- Kelemahan boys yang too obvious is they always don't remember the thing that they set not important and bersikap acuh tak acuh. Different with girls yang teliti and want everything to be PERFECT! That's why this always be a problem when a boy can't do what they promised and they don't know that a girl CAN REMEMBER ALL! 
3. "Saya Tak Boleh Hidup Tanpa Awak"
-That's just word, girls! Wake up! Entahentah text korang dianngap gangguan This is just a psychology :)
4. "I am Okay"
-Hahaha, jangan ingat kita (girls) je yang pandai guna ayat ni tau? Sometimes diorang ni ego! Diorang nak kita tafsir sendiri semua tu. Haihhhh
5. "Don't ask me about my EX"
-Owh, really? Bukan diorang ke yang selalu buka story dulu? It's so hard to forget what had happen to us right? Mustahil dia tak rindu langsung dekat EX dia but kalau betul dah lupakan, just move on. Jangan ahh sampai hubungan korang rosak just sebab benda macam ni.
6. "I don't mind"
-This is so important! Even mulut dia kata tak kisah, try kita fikir dengan rasional and put ourself in their shoes. Kita suka ke pasangan kita buat kita macam tu? Kalau dia cakap tak kisah pun jangan ahh kita bendul sangat pi percaya bulatbulat and buat dekk ja. Diorang pun ada perasaan :)
7. "Saya Lagi Suka Awak Tak Bermekap"
-Duhhhhh! This is so FAKE! Cakap ja macam tu but try  korang perhatikan, they still attract to girls who wear make up! Apa pun, kita ni still kena make up but just simple make up and don't ever wear over make up. Kalau dah over tu, girls pun tak berkenan. xoxo
8. "Just Be Yourself, Dear"
-That just a word too! Time keep moving and kita kena ahh baiki diri kita jadi more mature. Jangan ahh time gaduh nanti dia cakap "You are so childish, stubborn, too spoil and etc. Padahal dia yang suruh jadi diri sendiri kan? So, balance kan ahh.

That's all apa yang tertulis. But jangan la pulak lepas ni korang tak percaya terus bf korang tu. Just jangan TERLALU percaya and jangan terlalu berharap okay? Kiera tak suka ahh perempuan dipandang lemah from lelakilelaki yang ....... hahahahaha, this is all just PSYCHOLOGY statement okay? Havva nice day :D

2.5.13

2/5/2013 ♥

Assalamualaikum and Hi


Currently at PWTC for attend book fair with
(from left)
Camy, Faisal, Kiera, Alya, Akim, Myra, Acap and Sophie 

We had so much fun just now!
Hahaha, just look at these pictures ahh :3





Thats for this post!
Hope you guys enjoy this May and KEEP SMILE :D