5.12.12

5th Disember 2012

Assalamualaikum and Hi


Alhamdulillah, sampai juga Kiera ke restoran makanan arab ni :3
Setelah sekian lama Yanie and Yah berjanji nak pergi makan kat luar and tonight is the night!
Hahaha, Just makan nasi arab dengan ayam ja.
Nice restaurant but ada something yang tak kena.
Yeah, it is my Abah :'(
*MissHimBadly*

Okay, sementara Kiera layan perasaan, korang layan la pic2 ni xD
 Kiri, Yah! Tengah, Kiera! Kanan, Yanie!
 Kiera and Yanie
 Pieka, Yah and Kiera
Yanie, Kiera, Yah

Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati ^^
Next week balik BTP :')


1.12.12

1st Dec 2012 :')

Assalamualaikum and Hi 

*Crazy*
Dah tak ingat dah sebenarnya macam mana nak 'nulis' kat blog ni sebab dah lama tak update xD
Hahaha, well as you all know, harini dah masuk bulan yang terakhir for 2012 :')
Tahun ni, tak disambut dengan air mata tetapi disambut dengan gembira :)
2 minggu Kiera stay kat Terengganu without my parents.
And today kitorang keluar ke Giant and Mydin Terengganu.
Nina dah janji dengan Kiera nak bawa Kiera pergi K-BOX!
So, harini dia bawalah. Best la juga.

 Purple Pieka, putih Yah and Orange Mek Yaa

End of this post

p/s : Hope this month be nice to me :'3
and hope next year better ^^

30.9.12

lepak AEON with Kyra :)

Assalamualaikum and Hi

lalalalala ~ *sapu habuk* mak aiii! berhabuk, bersawang ber ber ber lah blog ni! Hahaha ~
Honestly, Kiera dah kekok gila dah ni haaaaa. almaklumlah, dah lama tak buat entry baru kan?

okeylah, alkisah bermula bila harini ada Carnival di Sekolah Kebangsaan Bandar Tasik Puteri. tahu tak? tahu tak? tak tahu? kejap ek?
okey, SCROL BAWAH!

>Pakcik Google<

>Pakcik Google<

ahaaaa! tu diaaaaa! dah tengok kan? tempat ku belajar selama 6 tahun ^^
sambung cerita.... dah bosan dah ni kat carnival tu ni. then, Kyra cakap 
" weyh, jom follow pergi AEON? ada party kat sana, kita jalan2 dah la?"
and I was thinking *peluang tak datang 2 kali. MUST TAKE IT!*
then, call Umi and told her about that xD 
dah sampai AEON tu, berangan la pulak nak tengok wayang ~ but malangnya Mak Su Kyra tak bagi :'(
then, she gave us RM10 for play in arcade place ^^
mula2 taklah excited mana pon but bila dah masuk dalam tu, apa lagi? MAIN!

>Pakcik Google<

Syafiqah a.k.a Noraini

THATS ALL FO TODAY! ENJOY YOUR DAY :)

30.5.12

Ayat Pengasih :*

Assalamualaikum and Hi
aloha evelibadi ~
see the tittle ? of course you are ! (Ayat Pengasih <3)
ekceli, bukannya ayat2 jampi serapah aww.
HARAM WOIYY HARAM !
okey, nieyh ayat pengasih yang terkandung dalam Al-Quran =]
Kiera rasa ayat ni memang betul2 menjadi.
ayat ni, cikgu Kiera yang cerita kat dalam kelas.
apepon, yang penting niat kena betul.
*but Kiera rasa Kiera dah tersalah niat*
korang mesti dah tak sabar2 kan ?
okey semua, cepat lari ambil wudhu' and capai Quran masing2 !
next, search for surah ALI IMRAN, ayat 31 !

Khamis malam jumaat lepas Kiera dah try and suddenly CRUSH Kiera text !
esoknya pula, dia tak habis2 ulang alik naik turun jumpa Kiera.
okey, nampak permainan dia disitu ?

WARNING :: ENGAT ! JANGAN TERSALAH NIAT ! NIAT BENDA BAIK SUCH AS HOPE CIKGU, PARENT, MASYARAKAT AND MEMBER2 SAYANGG ! BUKAN HOPE SEMUA LELAKI./PEREMPUAN SUKA ! MAYBE BURUK PADAHNYA NANTI !

13.5.12

UMI, I LOVE YOU =*

Assalamualaikum and Hi



ku mulakan post ini dengan BISMILLAH =]
diatas telah tetera sekeping gambar umi Kiera.
she is a teacher at SMK TAMAN DESA !
ILoveHerSoMuch even thought sometime she is FIERCE <3
this morning, sempena MOTHER'S DAY, siblings Kiera and my Father was made a suprise <3
they bought a cake while me and Pieka ready the present =]
seriously meriah gila tadi =']
namoo panjang2kan post, BYE <3

P/S ::
YA ALLAH, TERIMAKASIH KERANA TELAH MENGURNIAKANKU SEORANG UMI YANG BAIK DAN SEMPURNA =)

11.5.12

berharga ?

Assalamualaikum and Hi


Aloha ~~~ dah lama Kiera tak update blog nieyh kan ?
almaklumalah, BUSY larh katakan.
cehhh, dah macam PM dah *tangan di dada mata keatas*
okey, actually in this post, Kiera na storymory about PRICE !
but price nieyh tak perlukan PRICE TAG untuk tahu.
atototo ~ kesian korang, 
dah berkerut dah dahi korang yan mulus uh sebab memikirkan point sebenar Kiera kan ?
hahaha, this is HARGA WEBSITE korang larh, bukan baju, shawl or kasut korang uh =P
Kiera jumpa about this at blog ::
and nak check harga website korang uh ? go to ::

P/S ::
 if Kiera ada jumpa lagi link2 yang best, nanti Kiera share dengan korang, maybe some tips too <3
and, Kiera ada new SignName, just like at the picture above 'NS PHOTOGRAPHY' Kiera wat font Time New Roman ja, simple is better right ? *better angguk sekarang*
hahaha, enough for this post, wait for another new post ya =*

22.4.12

Ⓘ ⒶⓂ ⒷⒶⒸⓀ * 2 in 1*

Assalamualaikum and Hi

heyy readers =]
dah lama blog ni di privet kan atas sebab 'construction' yang tertangguh ;]
hahaha, lebih kurang 1 minggu kan ?
ada yang rindu blog nieyh tak ?
tak ada ? tapelarh *sadface*
so, inilah rupa baru blog ini.
BIRU + MERAH !
its sounds CRAZY but AMAZING =D
Kiera memang suka buat benda pelik2 nieyh =3
okey, done 1st point !

my second point is about my trip yesterday (21/04/12)
Kiera pergi ke Sabak Bernam semalam for attend a wedding.
yang bestnya kalini sebab Kiera tak pergi dengan parent Kiera but Kiera pergi dengan penjaga taska yang Kiera pergi.
okey, Kiera tanak taip banyak2, korang tengokla gambar nieyh.

>Ezzati<

>me, Ezzaty<

>Pieka, Ckgu Maria, Ezzaty<

>Me, Kak May, Ezzaty, pieka<

>Cikgu Maria, Me, Ezzati, Pieka, Cik Zaidi<






done for this post =]

14.4.12

English Camp

Assalamualaikum and Hi

>Me and Camy<
*gambar tiada berkait dengan post*

aloha kamu kamu ~~~
pada pukul 7.00 pagi tadi, Kiera telah bangun untuk menghadiri 1 program di sekolah Kiera.
"ENGLISH CAMP !"
actually, teacher Kiera choose 10 pupil from my class.
and i am one of them, ThankYou Teacher Rokiah, ILoveYou <3
actually it is more to a game.

there was 4 section !
- Treasure Hunt -
- Greeting Card -
- Cross Word -
- Write Lyrics -

memang best gila !
rugi gila siapa yang terpilih but tak datang tu.
teacher cakap, the winner will be announce at the assembly next week.

WISH ME LUCK

7.4.12

bowling (7/4/2012)

Assalamualaikum and Hi

>pakcik Google<
holaaa everibadi ~~~
semalam Kiera join bowling anjuran pihak surau As-Siddiqin.
actually Kiera join last minute, seriously last !
Kiera main 2 game. first game uh memang LOOSER gila larh !
Kiera just dapat only 16 pins -.-!
then, second game, Kiera dapat STRIKE sekali !
Kiera dapat ler kutip dalam 63 pins !
ketara sioddd !
so, keseluruhan point Kiera is *16+63=___*
jyeahhh ! TUJUHSEMBILAN meyh.

eh, Kiera nieyh membebel ja lebihkan ?
lupa nak bagitahu Kiera main dekat mana.
Kiera main dekat KS (Kuala Selangor)
ONE PLAZA KUALA SELANGOR !
for your information, this is my 2nd time main bowling =]
hope boleh main lagi lepas nieyh.

31.3.12

Merentas Desa

Assalamualaikum and Hi

As you all know, Kiera dah lama gila tak post kan ?
berhabuk habis dah blog nieyh, need to be moderate again ni.
okeylarh, harini Kiera nak cerita boud merentas desa sekolah kiera.
actually merentas desa uh semalam (31/3/2012)
Kiera pongg tataw nape, rajin semacam ja pergi Merentas desa uh.
and .... tak sia2 Kiera pergi semalam !
Kiera dapat nombor 77 =] *alhamdulillah*

hahaha, pecah rekod sendiri =]
the, balik uh ada akak uh promote Kiera jadi ATLET rumah Jebat (biru)

eh, ada orang datang rumah larh, kbye =]

16.3.12

Cute Icon - FREEBIES

Assalamualaikum and Hi

okey, setelah lama Kiera menghilang and now, Kiera nak bagi FREEBIES for all of you =)
Kiera pongg guna jugak icon2 nieyh at >sidebar<
credits | Babydoll n Sis Ziera

Minies

                                                                                                                                                                                                                                        

Barbie Mini Pink

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Mini Crayon Icon



Girly Icon

                            

                            

                            

                           

dah amek uh jangan lupa COMMENT ya ;)