29.12.11

Cerita 2011

alhamdulillah

ATTENTION !
POST INI MUNGKIN AKAN MENJADI POST YANG TERPANJANG DI DALAM BLOG INI !
IA JUGA MUNGKIN MEMAKAN MASA YANG AGAK LAMA UNTUK DIBACA !
BUT , PLEASE CONTINUE READING ! ENJOYY ! =D

oleh sebab , post ini panjang so Kiera akan mengubah posisi perenggannya ! =)
okey , ceritanya bermulanya dengan seorang gadis bernama Syakirah yang baru meningkat 13 pada tahun ini , ya , that's me ! sy study at SMK BANDAR TASIK PUTERI or lebih selesa dipanggil SEMETRI . dan nak menjadikan lebih spacific , Kiera berada di kelas 1KAA1 . iaitu singkatan kepada KELAS ALIRAN AGAMA . yes , i am in a 'ustazah' class ! i need to learn ARABIC LANGUAGE (bahasa arab) even i am more to ENGLISH ! pada mulanya memang Kiera mengaku yang Kiera TERPAKSA masuk ke kelas itu semata-mata ingin menempatkan diri Kiera di kelas pagi. betulla kata orang-orang tua, ALAH BISA TEGAR BIASA. daripada mula-mula Kiera terpaksa but now Kiera rela. yes , korang tengok semua gambar-gambar Kiera pakai tudung pendek rite ? but actually sometime at school Kiera pakai tudung labuh yang macam ustazah pakai.time uh Kiera rasa kecil sangat and humble. malu pon ada jugak, malu kena ejek, and malu untuk membuat perkara yang negative because when i am wearing 'tudung labuh' automatic satu sekolah tahu yang Kiera adalah salah seorang pelajar KAA. pelajar harapan sekolah! undang-undang kami AMAT ketat! kami dijaga tidak sama seperti pelajar biasa dijaga. kami juga diberi kelonggaran untuk memakai KASUT HITAM ke sekolah walaupun kami bukan PENGAWAS atau PRS (pembimbing rakan sebaya). yes, itu juga adalah salah satu sebab mengapa Kiera mahu masuk ke dalam KAA.

one day, my friends datang rumah Kiera untuk menyiapkan projek sejarah. then kami online Facebook. at that time Kiera still tak bergiat active dalam Twitter. Kiera ada satu account Twitter but, Kiera tak ingat password. Kami mengikut giliran untuk online. kerana pada waktu itu hanya ada satu sahaja computer di rumah Kiera and lappy pun adik Kiera guna. kebetulan time tu Kiera tengah kejar friends FB smpai 1000! so , Kiera main add ja siapa-siapa sahaja yang datang singgah di YOU MAY KNOW at the sidebar tu. disitula Kiera add seorang hamba Allah yang pernah Kiera ceritakan di dalam blog ini (http://syakirahcutesecret.blogspot.com/2011/11/kawan-lelaki-boyfriend.html) yes, Rifqie ! but time ini kitorang still tak contact agy , untill i saw my friend nieyh chat dengan Rifqie. that time , Kiera 'usha' ler DP Rifqie , "chumell ugak mamat nieyh, muka dy macam Amar Bahrin" kata-kata nakal itu terpacul keluar daripada mulut Kiera. they just laugh, they know me well. then petang tu, bila diorang da balik, Kiera pon terus log in FB then search FB Rifqie! "yes, kami sudah jadi friend"! bisik hatiku gembira. kebetulan time tu dy baru ja upload gambar BUS. idk why he loves buses ! unique rite ? then, Kiera pon comment-comment ler kat photo album tu. *azan maghrib* Kiera offline untuk solat and makan semua. malam tu Kiera online semula and Kiera pon search again his FB and you know what ?! kami da unfriend ! i was really SHOCKED that time. but Kiera just chill and add him once again. LUCKILY he is online that time, he approve me then send IM to me "thanks add :)" once again Kiera terkezut and happy , that's mean Kiera da boleh teruskan dengan next plan iaitu know him. kami chat 2 kali then dy dengan baik hatinya memberikan no telefon dy! HAHAHA ifeel like flying! so, kami text-ing from that night. everyday kami text. that time, dy pon tak ramai lagi kawan, means tak seramai sekarang. Kiera dapat tahu yang dy akan berpindah di BANDAR TASIK PUTERI (tasek) or more specific at BLOCK 2/3 ! Kiera stay block 2, kami sangat dekatla. kami menjadi kawan agak lama , dalam 1/2/3 bulan macam tu. tiba-tiba Kiera digemparkan dengan kes FAKE! alya, camy, kyra n fiezah menyatakan yang Rifqie fake! that time i don't know what to do. but Kiera mengambil keputusan untuk terus berkawan dengan Rifqie. Kiera memang tak percaya langsung dekat kawan-kawan Kiera! so, Kiera hanya memekakkan telinga Kiera bila mendengar HUJAH kawan-kawan Kiera boud him, Kiera just SMILE.

Akhirnya kami tutup kes, Kiera terus berkawan dengan Rifqie and dengan diorang. untill one day , time rehat form 1 , kami semua keluar dengan tergesa-gesa sebab takut dah tade tempat. kebetulan pula Kiera tak siap latihan mathematic yang Puan Masuzana berikan , bertambah kelam kabutla dibuatnya. sampai di kantin kami mengambil tempat dan Kiera terus membuka buku untuk menyiapkan latihan yang masih belum siap. kawan-kawan Kiera pergi membeli makanan untuk dimakan manakala Kiera mengambil keputusan untuk tidak makan sehingga latihan Kiera selesai. setelah mereka siap membeli makanan Kiera masih lagi menyiapkan latihan , Kiera sedar bahawa mereka memerhati segala gerak geri Kiera but Kiera just ignore ja. then Alya bersuara "Syakirah tengok aq kejap, aq nak cakap something" Kiera pelik dengan sikap Alya. Kiera hanya membalas "apebende?ckp jlarh, mcm tak biasa plak ko ckp but aq wat keje" tanpa menoleh kearah Alya. Alya membals "aq serious kali ini, please pandang aq" alangkah terkejutnya Kiera time uh sebab Kyra,Camy,Muslihah and Adilla berdiri di belakang Alya untuk memberi sokongan sementara tiada sesiapa pun di belakang Kiera untuk memberi semangat. "ape? ckpla cepat, keje aq ta siap agy nieyh" tanya Kiera kepada Alya. Alya menoleh ke belakang seolah-oleh sedang mencari kepastian dan juga semangat daripada Kyra,Camy,Muslihah and Adilla! mereka membalas pandangan Alya hanya dengan mengangguk. "ko ke yg delete semua gambar2 dlm phone kitorang?" tanya Alya. "aq ? mksd ko , ko nak cakap aq yg delete gambar-gambar korang?" soal Kiera kembali. Alya hanya mengangguk. "kenapa pula aq nak delete gmbr korg?" soalku tidak berpuas hati dengan tindakan mereka "manalah kitorang tahu, maybe sbb ko jelez ka?" celah Adilla. "huh?! aq nak jelez ? kenapa msty aq jelez?" soalku kembali. "maybe sbb ko tade dlm gmbr uh" Adilla menjawab lagi. "okey, but knp korang nak ckp aq yg wat?" balasku. "sebab just tinggal gambar2 ko ja kat dlm phone uh" jawab Adilla. keadaan semakin tegang pada masa itu, Alya dengan cepat mengambil jalan tengah "bukanla niat kitorang utk tuduh ko , kitorang just tanya ja, kalau betul ko ta wat semua uh, tapela" . lalu mereka menyambung sesi makan mereka yang tergendala sebentar tadi.

Kiera tak tahan lagi, setelah penat Kiera menahan tembok di mata Kiera akhirnya Kiera mengambil keputusan untuk memecahkan tembok itu. Kiera lalu pergi ke tandas perempuan yang berdekatan. sampai di tandas, tanpa berlengah walau 1 saat , air mata Kiera terus terusan jatuh bagai air terjun jernih. Kiera hanya mengulang 1 ayat sahaja pada waktu tu , TA SANGKA KAWAN BAIK AQ SENDIRI WAT AQ MACAM INI. yes, Kiera ulang ayat nieyh lebih drpd 10 kali ! hanya ALLAH sahaja yang tahu betapa sedihnya Kiera time tu. Kiera keluar dari toilet, pergi kat meja tadi then amek buku, bgtaw diorg nak blk kelas! sepanjang perjalanan pergi ke kelas Kiera menangis. even, balik sekolah pon Kiera menangis lagi. petang tu Kiera text Rifqie. dulu Rifqie selalu time Kiera need someone. siapa pernah sangka yang kita boleh bergaduh dengan BFF sendiri kan ? SAKIT sangat time uh , korang ! korang taw ka ap yg aq rasa time uh ? SAKIT SANGAT !!! aq tataw nak cakap dekat siapa semua uh, aq pendam ja ! ALONE ! kfine !

11/11/11 <--- tarikh Kiera contact semula dengan Darwish. petang tu ada orang minta couple nun Kiera, Kiera tanak but my twins(amirah n ezzati) ckp, just app ja. then, dengan hati yang TAK RELA Kiera pon say yes. but kami akan official couple pukul 11.11 malam nanti. he agree with it. kebetulan hari tu Kiera tade kredit, so Kiera stop text dengan dy awal malam tu. then Kiera off kan phone sebab i really need peace that time. imagine, kalau kita kene couple dengan orang yang kita TAK suka? Darwish merepek cakap nak couple dengan Kiera. mula-mula Kiera engat dy main-main. Kiera pon cerita semuanya kat dy, SEMUANYA! Kiera tataw kenapa but Kiera rasa mesti dy boleh tolong Kiera. tanggapan Kiera mengena tepat! he was helping me. dy pon ad cakap, "ko nak couple cari lelaki yang btol2 ikhlas weyy" "yes. dy mmg ikhlas but bukan aq!" "ko nak couple, ko couple elok2 weyy kalau ta, merana ko" "tapi.... aq kesian kodd kat dy" "ko kesian dy, ad org kesiankan ko? jgn tipu aty ko" and malam uh, before 11.11 Darwish da tolong settle kan prob Kiera. a few days after that, Kiera pulak yang settlekan prob dy  =')

Kiera rasa, maybe Kiera patut ceritakan takat situ ja , before ada pape yg Kiera ter-split ! HAHAHA
2011 adalah tahun yang paling banyak air mata Kiera keluar  =')
2011 Kiera dah rasa semua yang orang rasa ! suka, minat, sedih, gembira, dikhianati, kehilangan orang yang tersayang, diperbodohkan,
Kiera dah tahu erti sebenar HIDUP , HUBUNGAN, CINTA dan banyak lagi perasaan lain !
semuanya kerana DIA telah muncul dalam hidup Kiera pada tahun 2011 !
TERIMA KASIH YA ALLAH KERANA TELAH MEMBERIKANKU PENGALAMN YANG AMAT BERMAKNA BAGIKU PADA TAHUN 2011 ! =')

2 memberi sokongan:

cik yanie a.k.a yen said...

Yes, 2011 adalah tahun yang paling banyak aku menangis berbanding tahun lepas. =='

: : Cik Nuna : : said...

Dah habis baca. Nanti buat panjang lagi erk. Bia aku tengok skrim laptop macam orang gile. btw cerita pasal kawan ko tu macam tak habis je. Macam mana ending pergaduhan korang? Tertanya.