31.12.11

Bye Old , Hye New !

alhamdulillah !

cu korang CHECK IT OUT blog Kiera sekarang ni , okey tak ?
better / worser ?
winner / looser ?
hahaha , korang boleyla bagi pendapat korang kat tempat komen kat bawah tu !
klik button yang KLIK SINI UNTUK KOMEN tu taw !
okey, Kiera choose theme BLUE + BLACK this time !
kenapa Kiera choose that theme ?
sebab Kiera suka sanagt dengan background nieyh !
actually dah lama dah Kiera nak wat background ala2 UNIVERSE g2 !
hahaha, korang jangan tak tahu ek , Kiera minat SCIENCE sebab ada bab BULAN BINTANG !
selain daripada bab tu , Kiera tak minat !
hahaha , tgk pic kat bawah , Kiera siap edit pic aww !
kalau pic tu okey, Kiera tarok kat sidebar !

STAR !!!
i loike !
k Kiera taw , Kiera edit buruk ken ?
biarlah asalken Kiera BANGGA dengan hasil kerja Kiera !
actually Kiera tukar theme ni sebab ary nieyh ken 31/12/2011 !
esok ken tahun baru , so Kiera edit ler konon macam nak kasik dy HADIAH ler !
Kiera pongg bagi dy NEW LOOK !

HAPPY NEW YEAR !
HOPE TAHUN 2012 AKAN MENJADI LEBIH BAIK DARIPADA 2011 !
*even i am still not rteady yet*
pape pongg GOODBYE 2011 !
HELLO 2012 !

29.12.11

Cerita 2011

alhamdulillah

ATTENTION !
POST INI MUNGKIN AKAN MENJADI POST YANG TERPANJANG DI DALAM BLOG INI !
IA JUGA MUNGKIN MEMAKAN MASA YANG AGAK LAMA UNTUK DIBACA !
BUT , PLEASE CONTINUE READING ! ENJOYY ! =D

oleh sebab , post ini panjang so Kiera akan mengubah posisi perenggannya ! =)
okey , ceritanya bermulanya dengan seorang gadis bernama Syakirah yang baru meningkat 13 pada tahun ini , ya , that's me ! sy study at SMK BANDAR TASIK PUTERI or lebih selesa dipanggil SEMETRI . dan nak menjadikan lebih spacific , Kiera berada di kelas 1KAA1 . iaitu singkatan kepada KELAS ALIRAN AGAMA . yes , i am in a 'ustazah' class ! i need to learn ARABIC LANGUAGE (bahasa arab) even i am more to ENGLISH ! pada mulanya memang Kiera mengaku yang Kiera TERPAKSA masuk ke kelas itu semata-mata ingin menempatkan diri Kiera di kelas pagi. betulla kata orang-orang tua, ALAH BISA TEGAR BIASA. daripada mula-mula Kiera terpaksa but now Kiera rela. yes , korang tengok semua gambar-gambar Kiera pakai tudung pendek rite ? but actually sometime at school Kiera pakai tudung labuh yang macam ustazah pakai.time uh Kiera rasa kecil sangat and humble. malu pon ada jugak, malu kena ejek, and malu untuk membuat perkara yang negative because when i am wearing 'tudung labuh' automatic satu sekolah tahu yang Kiera adalah salah seorang pelajar KAA. pelajar harapan sekolah! undang-undang kami AMAT ketat! kami dijaga tidak sama seperti pelajar biasa dijaga. kami juga diberi kelonggaran untuk memakai KASUT HITAM ke sekolah walaupun kami bukan PENGAWAS atau PRS (pembimbing rakan sebaya). yes, itu juga adalah salah satu sebab mengapa Kiera mahu masuk ke dalam KAA.

one day, my friends datang rumah Kiera untuk menyiapkan projek sejarah. then kami online Facebook. at that time Kiera still tak bergiat active dalam Twitter. Kiera ada satu account Twitter but, Kiera tak ingat password. Kami mengikut giliran untuk online. kerana pada waktu itu hanya ada satu sahaja computer di rumah Kiera and lappy pun adik Kiera guna. kebetulan time tu Kiera tengah kejar friends FB smpai 1000! so , Kiera main add ja siapa-siapa sahaja yang datang singgah di YOU MAY KNOW at the sidebar tu. disitula Kiera add seorang hamba Allah yang pernah Kiera ceritakan di dalam blog ini (http://syakirahcutesecret.blogspot.com/2011/11/kawan-lelaki-boyfriend.html) yes, Rifqie ! but time ini kitorang still tak contact agy , untill i saw my friend nieyh chat dengan Rifqie. that time , Kiera 'usha' ler DP Rifqie , "chumell ugak mamat nieyh, muka dy macam Amar Bahrin" kata-kata nakal itu terpacul keluar daripada mulut Kiera. they just laugh, they know me well. then petang tu, bila diorang da balik, Kiera pon terus log in FB then search FB Rifqie! "yes, kami sudah jadi friend"! bisik hatiku gembira. kebetulan time tu dy baru ja upload gambar BUS. idk why he loves buses ! unique rite ? then, Kiera pon comment-comment ler kat photo album tu. *azan maghrib* Kiera offline untuk solat and makan semua. malam tu Kiera online semula and Kiera pon search again his FB and you know what ?! kami da unfriend ! i was really SHOCKED that time. but Kiera just chill and add him once again. LUCKILY he is online that time, he approve me then send IM to me "thanks add :)" once again Kiera terkezut and happy , that's mean Kiera da boleh teruskan dengan next plan iaitu know him. kami chat 2 kali then dy dengan baik hatinya memberikan no telefon dy! HAHAHA ifeel like flying! so, kami text-ing from that night. everyday kami text. that time, dy pon tak ramai lagi kawan, means tak seramai sekarang. Kiera dapat tahu yang dy akan berpindah di BANDAR TASIK PUTERI (tasek) or more specific at BLOCK 2/3 ! Kiera stay block 2, kami sangat dekatla. kami menjadi kawan agak lama , dalam 1/2/3 bulan macam tu. tiba-tiba Kiera digemparkan dengan kes FAKE! alya, camy, kyra n fiezah menyatakan yang Rifqie fake! that time i don't know what to do. but Kiera mengambil keputusan untuk terus berkawan dengan Rifqie. Kiera memang tak percaya langsung dekat kawan-kawan Kiera! so, Kiera hanya memekakkan telinga Kiera bila mendengar HUJAH kawan-kawan Kiera boud him, Kiera just SMILE.

Akhirnya kami tutup kes, Kiera terus berkawan dengan Rifqie and dengan diorang. untill one day , time rehat form 1 , kami semua keluar dengan tergesa-gesa sebab takut dah tade tempat. kebetulan pula Kiera tak siap latihan mathematic yang Puan Masuzana berikan , bertambah kelam kabutla dibuatnya. sampai di kantin kami mengambil tempat dan Kiera terus membuka buku untuk menyiapkan latihan yang masih belum siap. kawan-kawan Kiera pergi membeli makanan untuk dimakan manakala Kiera mengambil keputusan untuk tidak makan sehingga latihan Kiera selesai. setelah mereka siap membeli makanan Kiera masih lagi menyiapkan latihan , Kiera sedar bahawa mereka memerhati segala gerak geri Kiera but Kiera just ignore ja. then Alya bersuara "Syakirah tengok aq kejap, aq nak cakap something" Kiera pelik dengan sikap Alya. Kiera hanya membalas "apebende?ckp jlarh, mcm tak biasa plak ko ckp but aq wat keje" tanpa menoleh kearah Alya. Alya membals "aq serious kali ini, please pandang aq" alangkah terkejutnya Kiera time uh sebab Kyra,Camy,Muslihah and Adilla berdiri di belakang Alya untuk memberi sokongan sementara tiada sesiapa pun di belakang Kiera untuk memberi semangat. "ape? ckpla cepat, keje aq ta siap agy nieyh" tanya Kiera kepada Alya. Alya menoleh ke belakang seolah-oleh sedang mencari kepastian dan juga semangat daripada Kyra,Camy,Muslihah and Adilla! mereka membalas pandangan Alya hanya dengan mengangguk. "ko ke yg delete semua gambar2 dlm phone kitorang?" tanya Alya. "aq ? mksd ko , ko nak cakap aq yg delete gambar-gambar korang?" soal Kiera kembali. Alya hanya mengangguk. "kenapa pula aq nak delete gmbr korg?" soalku tidak berpuas hati dengan tindakan mereka "manalah kitorang tahu, maybe sbb ko jelez ka?" celah Adilla. "huh?! aq nak jelez ? kenapa msty aq jelez?" soalku kembali. "maybe sbb ko tade dlm gmbr uh" Adilla menjawab lagi. "okey, but knp korang nak ckp aq yg wat?" balasku. "sebab just tinggal gambar2 ko ja kat dlm phone uh" jawab Adilla. keadaan semakin tegang pada masa itu, Alya dengan cepat mengambil jalan tengah "bukanla niat kitorang utk tuduh ko , kitorang just tanya ja, kalau betul ko ta wat semua uh, tapela" . lalu mereka menyambung sesi makan mereka yang tergendala sebentar tadi.

Kiera tak tahan lagi, setelah penat Kiera menahan tembok di mata Kiera akhirnya Kiera mengambil keputusan untuk memecahkan tembok itu. Kiera lalu pergi ke tandas perempuan yang berdekatan. sampai di tandas, tanpa berlengah walau 1 saat , air mata Kiera terus terusan jatuh bagai air terjun jernih. Kiera hanya mengulang 1 ayat sahaja pada waktu tu , TA SANGKA KAWAN BAIK AQ SENDIRI WAT AQ MACAM INI. yes, Kiera ulang ayat nieyh lebih drpd 10 kali ! hanya ALLAH sahaja yang tahu betapa sedihnya Kiera time tu. Kiera keluar dari toilet, pergi kat meja tadi then amek buku, bgtaw diorg nak blk kelas! sepanjang perjalanan pergi ke kelas Kiera menangis. even, balik sekolah pon Kiera menangis lagi. petang tu Kiera text Rifqie. dulu Rifqie selalu time Kiera need someone. siapa pernah sangka yang kita boleh bergaduh dengan BFF sendiri kan ? SAKIT sangat time uh , korang ! korang taw ka ap yg aq rasa time uh ? SAKIT SANGAT !!! aq tataw nak cakap dekat siapa semua uh, aq pendam ja ! ALONE ! kfine !

11/11/11 <--- tarikh Kiera contact semula dengan Darwish. petang tu ada orang minta couple nun Kiera, Kiera tanak but my twins(amirah n ezzati) ckp, just app ja. then, dengan hati yang TAK RELA Kiera pon say yes. but kami akan official couple pukul 11.11 malam nanti. he agree with it. kebetulan hari tu Kiera tade kredit, so Kiera stop text dengan dy awal malam tu. then Kiera off kan phone sebab i really need peace that time. imagine, kalau kita kene couple dengan orang yang kita TAK suka? Darwish merepek cakap nak couple dengan Kiera. mula-mula Kiera engat dy main-main. Kiera pon cerita semuanya kat dy, SEMUANYA! Kiera tataw kenapa but Kiera rasa mesti dy boleh tolong Kiera. tanggapan Kiera mengena tepat! he was helping me. dy pon ad cakap, "ko nak couple cari lelaki yang btol2 ikhlas weyy" "yes. dy mmg ikhlas but bukan aq!" "ko nak couple, ko couple elok2 weyy kalau ta, merana ko" "tapi.... aq kesian kodd kat dy" "ko kesian dy, ad org kesiankan ko? jgn tipu aty ko" and malam uh, before 11.11 Darwish da tolong settle kan prob Kiera. a few days after that, Kiera pulak yang settlekan prob dy  =')

Kiera rasa, maybe Kiera patut ceritakan takat situ ja , before ada pape yg Kiera ter-split ! HAHAHA
2011 adalah tahun yang paling banyak air mata Kiera keluar  =')
2011 Kiera dah rasa semua yang orang rasa ! suka, minat, sedih, gembira, dikhianati, kehilangan orang yang tersayang, diperbodohkan,
Kiera dah tahu erti sebenar HIDUP , HUBUNGAN, CINTA dan banyak lagi perasaan lain !
semuanya kerana DIA telah muncul dalam hidup Kiera pada tahun 2011 !
TERIMA KASIH YA ALLAH KERANA TELAH MEMBERIKANKU PENGALAMN YANG AMAT BERMAKNA BAGIKU PADA TAHUN 2011 ! =')

22.12.11

Rindu Mereka =')

alhamdulillah

ader jugak idea nak post aper kali ini !
okey , kali ini Kiera want to story mory boud my frinds and how much i miss them !
*google image*
okey , Kiera choose this picture for this post because it show FRIENDS !
macam point post inila =')

*not been edited yet*
from kiri :: Alya , Camy , Kyra n Kiera
kalau nak add kat FB , cari ja Touch n Go !
but , uh alternate nme kami lerr =D
and another clue , kat nama kami ada SPIRIT !
contoh :: Syakirah Kiera Spirit
yeah , they are my Spirit ^.<

Alya Afrina Spirit / Alya Spirit II
hurm , macam mana nak describe dia ni ek ?
okey, korang mesti terfikir kenapa kami letak SPIRIT kat belakang nama FB kami n TOUCH N GO as alternate name kan ? //baik korang angguk sekarng\\
inilah dy , hamba ALLAH yang memberi nama itu !
Kiera pon tak tahu apa yang dia fikirkan pada masa itu =D

*ignore my ugly face*
Camillia Juhari / Camy Spirit II
the Prettiest and the Hottest in this group !
senang cerita yang paling berpengaruhla ,
tanya ja mana2 senior or junior siapa ta kenal Camillia ?
semua kenal beb ! hahaha

Nur Haffizah / Nurhaffizah (twitter)
tidak memgang jawatan SPIRIT / TOUCH N GO
but she still my besties n i miss her t0o ~
we look very close in cyber !
yaaa , FB / Twitter / Blogging
she is a small cute little gurl !
hahaha , jgn mara ya sygg !

soe sygg , gmbr crop =')
the last but not the least !
Sbieber Blurr / Kyra Spirit II
she is my Fiancee !
she is sporting n always been beaten by me n Alya !
hahaha , dun know why !
she will do anything for money !
kalau nak minta tolong bawakkan buku memang senang , cakap ja macam ni
"weyy , bawakkan buku aq ! esok aq kasik ko seringgit !"
confirm dy angguk punyer larh ! hahaha

sebagai penutup , Kiera nak mengucapkan TERIMA KASIH kerana sudi membaca ini post ! =D  dan jikalau ada diantara di atas ini sedang membaca post ini , sy nak cakap SAYA RINDU AWAK SANGAT !!!

20.12.11

trip to LUMUT !

alhamdulillah !

hye korg *malu malu*
first of all , Kiera want to say
I AM SO SORRY !
sbb da lme gler ta update !
ary nieyh da 20/12/11
and my last post is at 1/12/11 !
i am so suck !
okey2 , sorry again !

in this post , Kiera na story mory boud my latest vacation !
as in the tittle , Kiera telah melencong melancong di LUMUT !
selama 3 hari 2 malam !
*10/12/11-12/12/11*
teros terang ckp , Kiera ta berapa suka percutian kli ini !
sebab Kiera just dok kat dlm bilik yg terletak dlm bangunan
Swiss Garden Golf Resort & Spa , Damai Laut Lumut

*google*
 *website*
tgk uh ? just ad 1 kelompok ja !
dkat 30 minit dr jln besar na smpai tmpat uh !
jaoh gler ! *nada eksited*

bila da smpai kat Hotel uh semua dah
"FUYOOOOO"
ke GHAIRAH an melanda !

 *http://muda69.blogspot.com/*
nmpk ta yg pkai beg DOMO uh ? that's me =D
*http://muda69.blogspot.com/*
okey , beg domo da bertukar tangan !
zoom bju kiter !
gmbr OWL besar punya !
tayah na beli rantai OWL segala uh !

end for this post !
ringkas saja !

p/s :: readers , i 'll UPDATE more often after this . INSYAALLAH ! abah , maafkanla anak mu ini kerana men'cilok' pic from ur blogg ! 

1.12.11

SENIOR FORM 3 2011 TAMAN DESA BEST ! *gmbr II*

alhamdulillah !

post kli nieyh tade mukaddimah2 yg ber jeler2 !
trozs nun gmbr2 uh ! enjoyy !

 kak Nisha ! malu larh sanad ken ?

kak Tika ! garang w0o ~ mcm polis/askar ja !

beratur mao pegy ke PERJALANAN SEKILAS MASA !


abg uh ckp , bnde nieyh .....
ap tah , Kiera da lpe , ap yg abg uh da ckp !

 korg nmpk ta yg mcm tongkat terapung uh ?
uh actually just 3D , but abg Heyqal nieyh creative !
wat2 se olah2 dy nga pegang tongkat uh then Kiera snap !


okey , she is photogenic ! *me jealous*

 MELY THE BUILDER !

FILEM ORANG MINYAK !

kak Z , kak Tika , kak Nisha n Pieka ! 

KAK NISHA !


both pic nieyh tyme kat taman KLCC uh !

end for this post !
p/s :: actually post nieyh boud gmbr kat PETROSAINS !
next post kat AQUARIA pulokk !

SENIOR FORM 3 2011 TAMAN DESA BEST ! *gmbr*

alhamdulillah !

that's my work yesterday !
//kerja ta bergaji\\

okey , entry kali ini khas utk gmbr2 yg tlah di-snap oleh Kiera !
location :: KLCC , PETROSAINS , AQUARIA
sume pic ini HAK MILIK TERPELIHARA KIERA !
jgn cilok2 gmbr uh !!!
bb uh setiap gmbr , akn ad link blog Kiera !
//jgn mara ha\\
sume pic di-bwh ORIGINAL ! no edit ! just tmbh link ja !

kuar dr bas , ready the camera n SNAP

COACH !

kaka2 abg2 , beratur sumenyer !

warga taman desa menyerbu msok KLCC !

sempat agy Kiera suroh umi stop dpn uh se mate2 mao snap !

hohoho ... merry christmast !

blurr larh ! tape2 , pic nieyh kat dlm I-SETAN !

tggu turn na naik lift pegy ke PETROSAINS !
//last2 gne esculator jugekk\\

smbil2 uh , JUM POSE !

candid ! yg pegang camera uh ABG HEYQAL !

kan da ckp ! last2 esculator jgak !
//mereka bkn seorang yg penyabar\\

smpaiii pown kat PETROSAINS ! abg yg pegang camera uh ABG SYAHRUL !
//uh camera sme yg abg Heyqal pegang td\\


kiter main dlu kat dlm nieyh ! best !!!

p/s ::
enough pic for this post !
gmbr yg lain2 dlm post yg akn dtg !
bye2 !